IMG_20201113_150136.jpg

Tässäpä helppo ja herkullinen pikkusuolainen pikkujouluihin tai muihin kekkereihin. Tein itse nyt ensimmäistä kertaa ja tykästyin kovasti. Nämä on tehty voitaikinalevyistä, koska ne on minusta ylivoimaisesti parhaan makuisia, mutta voi toki tehdä lehti- tai torttutaikinastakin. Myös itse tehty rahkavoitaikina olisi takuulla hyvä vaihtoehto. Ohje on tehty mutu-tuntumalla, sitä voi helposti muokata mieleisekseen.


LOHITORTUT

20kpl


10 levyä valmista voitaikinalevyä

1 muna voiteluun

seesaminsiemieniä


Täyte:

100 g tillituorejuustoa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

150 g kylmäsavustettua kirjolohifilettä

1/4 - 1/2 paprikaa koosta riippuen

ruohosipulia

pippurisekoitusta


Koristeluun:

esim. tilliä, ruohosipulia, kirjolohta...


Valmista ensin tortut pakkauksen ohjeen mukaan. Voitele munalla ja ripottele seesaminsiemeniä sakaroille. Paista 225 asteessa n.12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Valmista täyte: pilko kirjolohifilee pieniksi paloiksi ja sekoita tuorejuustojen kanssa kulhossa, pilko paprika pieniksi kuutioiksi ja lisää täytteeseen, saksi joukkoon reilusti ruohosipulia ja ripauta joukkoon pippurisekoitusta. Sekoita ainekset hyvin ja tee makutesti. Lisää tarvittaessa mausteita, tilliä tai ruohosipulia. Lusikoi täyte kertakäyttöiseen pursotinpussiin, katkaise pussin kärki ja pursota täyte torttujen keskelle. Halutessasi ripauta täytteen päälle ruohosipulia tai muuta vihreää, lohta tai mitä keksitkin. 

Nämä voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä jääkaappiin kuvun alle suojaan.

IMG_20201113_150127.jpg