Tykkään testailla leivonnaisia ilman sokeria korvaamalla sokerin jollakin luonnon raaka-aineella. Lopputulos on aina vähän yllätys. Joskus positiivinen, joskus ei niin onnistunut. :) Nämä kaurakeksit tein vanhan tutun reseptin pohjalta täältä. Keksit eivät lämpiminä vielä iskeneet, mutta olivat jäähdyttyään todellakin minun mieleen. Arkisia toki. Jos haluaa täysin gluteenittomat keksit niin valitsee gluteenittomat kaurahiutaleet ja -jauhon.
RUSINALLA MAKEUTETUT KAURAKEKSIT
15 kpl
100 g voita
1 dl rusinoita
1 dl kauraryynejä
2 dl kaurajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl vanilijajauhetta
1 muna
Sulata voi. Lisää siihen rusinat ja soseuta sauvasekoittimella niin, että rusinat hienontuvat. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nostele pellille leivinpaperin päälle lusikalla taikinakekoja ja paista 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla!
Kommentit