rahkapiirakka.jpg

Meillä tehdään pääsiäiseksi aina rahkapullaa. Muulla ei ole niin väliä. Tällä kertaa tein lähes Yhteishyvä-lehden ohjeella, joka löytyy täältäPullataikinan tein omalla ohjeella, löytyy täältä. Peltilliseen piirakkaa tarvitaan noin kolmen desin pullataikina, me tehtiin lasten kanssa samalla myös muita pullia. Herkkupullapiirakkaa! Tuolla Yhteishyvän sivulla on hyvät vaihekuvat, kannattaa käydä katsomassa.

Vähän on ollut tiukempaa tämä etäkouluaika kotona, ei tahdo oikein koneelle ehtiä blogin pariin. Leivottu on kyllä monenlaista.

Ohje on kopsattu Yv:n sivuilta.


Rahkatäyte pellilliseen piirakkaa:


2 kananmunaa

500g maitorahkaa

2 dl kermaa

1 1/2 dl sokeria

2 rkl sitruunamehua


n. 300g aprikoosimarmeladia


Alusta ja kohota 3 dl:n pullataikina. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle. Kohota lämpimässä peitettynä noin 40 minuuttia.


Valmista täyte. Riko munat kulhoon. Vatkaa rakenne rikki. Sekoita rahka, kerma ja sokeri joukkoon. Mausta sitruunamehulla.Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat. Levitä taikinalevylle marmeladi. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle. Voitele reunat munalla ja paista piirakka 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.


rahkapiirakka2.jpg