pullap%C3%A4iv%C3%A44.jpg

Pulla, ja aina vaan pulla, on semmosta, jota pitää olla pakkasessa. Meillä oli pullavarastot ehtyneet jo tovin aikaa sitten, joten pidettiin lasten kanssa pullapäivä eräänä päivänä. Aina kyllä hieman hermostuttaa tuo pullataikina lasten käsissä, kun heillä (joskus itselläkin!) meinaa mennä liian isoja paloja suuhun. Tälläkin kertaa, jatkuvasta muistuttamisesta huolimatta, oli yhdellä leipurilla taikina kurkussa. Huh huh! Selvittiin onneksi säikähdyksellä. Tein litran taikinasta korvapuusteja, muutamia kierrepullia sekä voisilmäpullia. Ruukaan tehdä taikinan arkipullareseptillä. Täytepullissa rasvaa ja sokeria tahtoo tulla ihan riittämiin, vaikka taikina on näinkin arkinen. :)

 

ARKIPULLAT

1 l  kädenlämpöistä vettä
100 g hiivaa
300 g sokeria (n. 3 1/2 dl)
24 g suolaa (n. 2 rkl)
20 g kardemummaa
100 g kananmunia (2 kpl)
n. 2200 g vehnäjauhoja (käytän yleensä vähemmän)
300 g voita

 

pullap%C3%A4iv%C3%A43.jpg

Voisilmäpulliin laitan voisilmän päälle myös hieman vanilijasokeria. Nam nam! :)