- Leipäkuukausi -

pinaattis%C3%A4mpyl%C3%A4t2.jpg

Tein yhtenä päivänä pinaatti-persiljasämpylöitä. Pinaattia ja persiljaa ei tullut ollenkaan tarpeeksi, koska ne ei juurikaan maistuneet sämpylöissä. Eli ensi kerralla enemmän vihreää. Joillakin tosin koko sana pinaatti vei ruokahalun. Outoa! Persiljasta olin taktisesti puhumatta mitään, mutta ei auttanut. Pari vuotta sitten pinaattisämpylät vielä maistuivat. :)

pinaattis%C3%A4mpyl%C3%A4t3.jpg

Nämä ovat perushyviä sämpylöitä. Ohjetta olen muuttanut edellisistä pinaattisämpylöistä.

 

PINAATTISÄMPYLÄT

35-40 sämpylää

 

7 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 dl kauralesettä

1 rkl hunajaa

3/4 dl oliiviöljyä

150 g sulaa, huoneenlämpöistä pakastepinaattia (laittaisin enemmän)

1 ruukku persiljaa silputtuna

n. 2 l hiivaleipäjauhoja

 

Sekoita ainekset ja vaivaa jauhoja pikkuhiljaa lisäten kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa kulhossa muovin alla noin 20-30 minuuttia. Leivo (jauhotetulla) pöydällä sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille. Nostata sämpylät muovin alla n.30 min ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes saavat hieman väriäkin. Voit heittää uunin pohjalle paiston alussa hiukan vettä. Vesihöyry parantaa kuoren rakennetta ja ulkonäköä.

pinaattis%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg