- Leipäkuukausi -

pinaattis%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg

Leipäkuukausi inspiroi testaamaan ihan uudenlaisiakin leipiä. Minulle uusi kokeilu oli pinaatin lisääminen taikinaan. Hyvää ja pehmoista sämpylää tuli, mutta ensi kerralla laittaisin pinaattia tuplamäärän. Miten se vaikuttaa makuun, on sitten taas arvoitus. Nyt pinaatin väri ja maku jäivät kovin miedoiksi. Lapsetkin olivat ihan innoissaan näistä sämpylöistä. :)

pinaattis%C3%A4mpyl%C3%A4t4.jpg

 

PINAATTISÄMPYLÄT

25 - 30 isoa sämpylää

 

1 l kädenlämpöistä vettä

50 g hiivaa

20 g suolaa (n. 4 tl)

20 g sokeria (n. 2rkl)

50 g sulaa voita

150 g sulaa, huoneenlämpöistä pakastepinaattia (tai enemmän)

n. 1,6 - 1,8 kg vehnäjauhoja

 

Sekoita ainekset ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan levätä lämpimässä paikassa kulhossa muovin alla noin 20 minuuttia. Leivo (jauhotetulla) pöydällä sämpylöiksi. Nosta sämpylät pellille. Nostata sämpylät muovin alla ja paista 225 asteisen uunin keskitasolla 12-15 minuuttia, kunnes saavat hieman väriäkin. Voit heittää uunin pohjalle paiston alussa hiukan vettä. Vesihöyry parantaa kuoren rakennetta ja ulkonäköä.

pinaattis%C3%A4mpyl%C3%A4t2.jpg