Tämä on kyllä helppo ja hyvä jauhelihapiirakka! Ohje muuntautuu moneen muotoon, myös gluteenittomaksi. Olen tehnyt tätä alunperin lohiversiona täällä ja muokaten tonnikalaversiona täällä. Kaikista tykkään kyllä ihan yhtä paljon. Täältä löytyy aiempi jauhelihaversio.
JAUHELIHAPIIRAKKA
22 cm vuokaan
Pohja:
2 dl sämpyläjauhoja (tai vehnä- tai glut.)
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
50 g voita sulana
2 dl maitoa
Täyte:
200 g raejuustoa
150 g ranskankermaa
1 muna
1/2 dl persiljaa silputtuna
ripaus suolaa
1/2 pienehkö paprikaa pilkottuna
1/2 punasipulia tai sipulia
pari hyppysellistä mystapippuria
hyppysellinen valkopippuria
400 g jauhelihaa
1 1/2 - 2 tl suolaa
Tee pohjataikina. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja/tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (22 cm) ja painele taikina tasaiseksi. Käytä tarvittaessa jauhoja apuna.
Paista jauheliha pannulla. Lisää siihen paiston loppuvaiheessa sipuli ja pienet paprikapalaset. Mausta pippureilla ja suolalla. Tarkista maku. Sekoita raejuusto, ranskankerma, muna, persilja ja ripaus suolaa keskenään. Kaada seos pohjataikinan päälle. Levitä päälle jauhelihaseos. Paista uunin alaosassa 225 asteessa 35 - 40 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla.
Koristele piirakka esim. paprikalla ja persiljalla.
Huom! Jouduin tällä kertaa paistamaan piirakkaa jostain syystä pidempään, siksi paistoaika on tässä pidempi kuin edellisessä jauhelihaversiossa. Eli kannattaa tarkkailla kypsyttä jo 30 minuutin jälkeen. Voi jossakin uunissa kypsyä aiemminkin. :)
Kommentit