tonnikalapiirakka3.jpg

Tämä piirakka sai ideansa äkkipäätä. Siksi tästä tulikin tonnikalapiirakka, sitä kun ruukaa olla kaapissa. Olin etukäteen jotenkin epäileväinen piirakan maun suhteen, mutta tästä tulikin tosi herkullinen! Piirakka on versio tästä lohipiirakasta ja tästä jauhelihapiirakasta. Ihan yhtä hyvä kuin nuo sisaruksensakin. :) Seuraavalla kerralla laitan pikkuisen enemmän sipulia. Piirakka on myös tosi helppo. Tämä piirakkamalli on laskenut omalla kohdallani huomattavasti kynnystä tehdä suolaisia. Kiitos Veeralle, joka aikonaan vinkkasi tuosta lohipiirakasta! <3

Jauhot voi tarpeen vaatiessa korvata gluteenittomalla jauhoseoksella + gluteenittomalla kauralla.

tonnikalapiirakka2.jpg

Tässä uuniin menossa.

 

TONNIKALAPIIRAKKA

n. 22 cm vuokaan

 

Pohja:

1 dl ruisjauhoja

1 dl perunajauhoja

2 dl kauraryyniä

2 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

50 g voita sulana

2 dl maitoa

 

Täyte:

200 g raejuustoa

150 g maitorahkaa

1 muna

mustapippuria

valkopippuria

vajaa 1 punasipuli (tai enemmän)

1 tomaatti

1 prk tonnikalaa (185 / 140 g)

 

Tee pohjataikina. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja/tai leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (22 cm) ja levitä taikina tasaiseksi.

PIlko sipuli ja tomaatti pieniksi paloiksi. Sekoita raejuusto, rahka, muna ja mausteet keskenään. Kaada seos pohjataikinan päälle. Levitä päälle tonnikala, sipuli- ja tomaattipalaset. Paista uunin alaosassa 225 asteessa n. 35 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla.

 

tonnikalapiirakka.jpg