kuningatarkakku3.jpg

Tässä vielä yksi kakku, johon käytin tätä mustikkatahnaa. Jos ei jaksa tai ehdi mustikkatahnaa valmistaa, korvikkeeksi käy hyvin esimerkiksi Valion kuningatarrahka. Tämä kakku on hyvä ja rento vierasvara, sillä marenkipohjat voi tehdä jemmaan hyvissä ajoin odottamaan vieraita. Kun vieraat ilmoittavat tulostaan tai kolkuttelevat portilla, kakun ehtii hyvin vielä täyttää. Kakku on myös gluteeniton ja siitä saa myös laktoosittoman käyttämällä laktoositonta kermaa.

kuningatarkakku4.jpg

Kakkupohjat kannattaa paistaa yksi pelti kerrallaan eli kaksi n. 19 cm pohjaa sopii normaalikokoisen uunin pellille, ellei omista kiertoilmauunia. Itse ahneuksissani pilasin pohjani, kun yritin paistaa kahta peltiä kerralla. Tuli hieman sitkaita pohjia, mutta oikeasti tuo pohja on ihanan suussasulava. :)

 

KUNINGATARKAKKU MANTELIMARENKIPOHJALLA

(gluteeniton)

 

Pohjat:

(tee annos kaksinkertaisena niin saat neljä pohjalevyä)

2 x halk. 19 cm

 

70 g valkuaisia (2 isoa)

100 g sokeria (reilu 1 dl)

10 g vanilijakreemijauhetta (3 reilua tl)

20 g perunajauhoa (2 reilua rkl)

70 g mantelilastuja (2 reilua dl)

 

Piirrä pohjia varten leivinpaperille kaksi halk. 19 cm ympyrää. Testaa sopiiko pellille, pienennä tarvittaessa. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi osan (n.1/2) sokerin kanssa. Lisää vatkauksen aikana loput sokerit ripotellen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää vaahtoon varovasti nuolijalla sekoittamalla. Jaa massa leivinpaperille piirtämille ympyröille ja levitä se kiekoiksi. Paista 140 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia ja jätä sen jälkeen uuniin kuivumaan uunin luukku raollaan. Jos teet toisen satsin heti perään, paista ensimmäistä erää hieman pidempään ja ota sitten pois uunista. Anna pohjien jäähtyä.

 

Täyte:

mustikkatäyte löytyy täältä

tai 1 - 2 prk (riippuen kerrosten määrästä) Valion kuningatarrahkaa

vadelmia ja/tai mustikoita

 2 - 4 dl vispikermaa

 

Levitä pohjalevyn päälle mustikkatäytettä tai rahkaa ja vaahdotettua kermaa ja ripottele päälle marjoja. Jatka näin kerros kerrokselta.

 

Päälle:

n. 1 dl vispikermaa

vadelmia ja mustikoita

 

kuningatarkakku.jpg

 

HYVÄÄ JA RAUHALLISTA JUHANNUSTA! <3