mustikkatahna.jpg

Minulla tuli ajatus testata mustikkatahnaa biokia-mustikkamehusta. Ensimmäisen testierän jälkeen päätin ottaa testiin myös puolukkamehun. Biokian mustikka- ja puolukkamehut ovat täysin kotimaisia, lisäaineettomia ja täysmehupitoisuus on 130%. Lisää tietoa mehuista löytyy täältä.

Tein tahnoja kahdella tapaa, joista toiseen miellyin lopulta enemmän tahnan rakenteen takia. Makuun tekotapa ei vaikuta, joten molempia voi hyvin käyttää. Tahnat ovat voimallisen makuisia ja niitä voi käyttää esim. kakkujen täytteinä kerman kanssa tai vaikkapa levitteenä täysjyväkorpun vai voileipäkeksin pinnalla. :)

mustikkatahna7.jpg

Tässä yllä huomaa tekotavan vaikutuksen. Ihan pikkuisen on näissä annoksissa eri ainessuhteetkin, mutta ei ratkaisevasti. Vasemman puoleisen olen tehnyt lisäämällä kuumaan mehu-keltuaisseokseen voin, joka on sulanut seokseen ja sen jälkeen tahna on jäähdytetty jääkaapissa. Tahna on vaahdotettu jääkaappikylmänä. Mitä pitempään sitä vaahdotetaan, sitä höttysemmäksi se tulee. Höttyisyyden saa kyllä helposti pois pyöräyttämällä tahnaa muutaman kerran lusikalla. Oikean puoleisen tahnan mehu-keltuaisseoksen annoin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siihen vatkasin hyvin pehmeän, huoneenlämpöisen voin sekaan. Itse tykkäsin enemmän tuosta jälkimmäisestä tahnasta. Väristä sen verran, että mitä pidempään tahnoja vaahdotetaan, sitä vaaleammaksi ne tulevat.


MUSTIKKA- TAI PUOLUKKATAHNA


1 1/4 dl Biokia mustikka- tai puolukkamehutiivistettä

3 kananmunan keltuaista (käytin isoja munia)

50 - 65 g (oman maun mukaan)


Erottele keltuaiset valkuaisista ja laita keltuaiset kattilaan. Lisää kattilaan mehu. Kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Riittää kun seos pulpahtaa. Ota kattila levyltä. 

Jatka jommankumman vaihtoehdon mukaan:

Vaihtoehto 1. Lisää voi seokseen ja anna sulaa samalla sekoitellen. Nosta jäähtymään jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Vaahdota jääkaappikylmä tahna sähkövatkaimella.

Vaihtoehto 2. Jäähdytä mehu-keltuaisseos huoneenlämpöiseksi. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen voi. Jatka vatkaamista muutamia minuutteja, jotta voi vaahtoutuu. Nosta jääkaappiin jäähtymään vähintään kahdeksi tunniksi.


mustikkatahna3.jpg

Puolukkatahna on ihanan kirpsakkaa. Nams, tykkäsin!

mustikkatahna4.jpg

Pari postausta tahnan käytöstä on tulossa lähiaikoina. ;)YHTEISTYÖSSÄ:

lataa.jpg             lataa.jpg