lohipiirakkainen2.jpg

Tein tätä jo aiemmin tuttua lohipiirakkaa noille edellä mainituille kutsuille. Tämä on kyllä niin hyvä ja niin helppo, että jää takuulla elämään meidän keittiöön. Kiitos vaan edelleenkin Veeralle suosituksista! :) Sekä gluteeniton että vehnäinen versio ovat ihan yhtä herkullisia. Voi helposti tehdä myös laktoosittomana. Aiempi ohje on pienempi, 22 cm vuokaan, ja se löytyy täältä. Tämä ohje on muuten sama, mutta suurennettu 26 cm vuokaan. Súosittelen kokeilemaan! :)


HELPPO LOHIPIIRAKKA


Pohja:


2,75 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)

2,75 dl kaurahiutaleita

2,75 tl leivinjauhetta

1 tl suolaa

70 g voita

2,75 dl maitoa



Täyte:


280 g raejuustoa

170 g smetanaa

2 munaa

1,5 rkl sitruunanmehua

1,5 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

0,75 tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

n. 420 g lämminsavulohta



Koristeluun:


5-6 keitettyä munaa

1 punasipuli

tillinoksia


Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 26 cm) ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi. Sekoita raejuusto, smetana, muna, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Paloittele savulohi ja ripottele pinnalle. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa. Koristele piirakka munaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä.


lohipiirakkainen.jpg