lohipiirakka.jpg

Kiitos Veera-ystävälle, joka löysi tämän ohjeen ja vinkkasi siitä minullekin! :) Voin sanoa, etten juuri parempaa suolaista piirakkaa ole syönyt. Tämä on todella herkullista! Helppous on myös plussaa meille kaikille, jotka laiskasti innostumme suolasia tekemään. Ohje on alunperin Kodin Kuvalehdestä täältä. Ohjeen on laatinut Riikka Kaila, joten kiitokset sinnekin! :) Tämä jää takuulla meidän perheen vakioherkuksi.

lohipiirakka4.jpg

Halusin testata, onnistuuko piirakka gluteenittomana. Käytin gluteenitonta jauhoseosta vehnäjauhojen sijasta. Kun vielä kauran vaihtaisi gluteenittomaan sekä smetanan ja raejuuston laktoosittomaan, olisi aika monelle sopiva herkku. Unohdin kokonaan ostaa tilliä, joten maussa on vain paranemisen varaa. ;)


HELPPO LOHIPIIRAKKA


Pohja:


2 dl vehnäjauhoja (käytin gluteenitonta jauhoseosta)

2 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

3/4 tl suolaa

50 g voita

2 dl maitoa



Täyte:


1 prk raejuustoa (200 g)

1 prk smetanaa (120 g)

1 muna

1 rkl sitruunanmehua

1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna

½ tl suolaa

ripaus mustapippuria rouhittuna

300 g lämminsavulohta



Koristeluun:


3-4 keitettyä munaa

½ punasipulia

tillinoksia


Tee pohjataikina. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää maidon kanssa jauhoseokseen. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 22 cm) ja taputtele jauhotetuin käsin tasaiseksi. Sekoita raejuusto, smetana, muna, sitruunamehu, tilli, suola ja pippuri keskenään. Kaada seos piirakkapohjalle. Paloittele savulohi ja ripottele pinnalle. Paista piirakkaa 225-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja täyte hyytynyt ja saanut väriä pintaansa. Koristele piirakka munaviipaleilla, punasipulisilpulla ja tillillä.

lohipiirakka2.jpg

Kananmuna on kuin kruunu annospalaan, joka menisi pikku ruoasta salaatin kera. Itselleni ei kyllä yksi pala riittänyt...:P