SL708242-normal.jpg

Minulla ei ollut aikomus osallistua tällä kertaa Nami-hiiren perinteiseen leipomuskisailuun täällä, mutta toisin kävi. Päässä alkoi muhia ideoita. En päässyt rauhaan ennenkuin tein tämän porkkanakakun ja kääretortun yhdistelmän, "carrot rollin", suomalaisittain porkkiksen. :) Tein tarkoituksella kääretorttupohjan kolmella munalla, koska en kovin paljon tykkää muhkeista pohjista. Tämän voisi hyvin kyllä tehdä myös neljällä munalla, jolloin täyte ei korostuisi niin paljon kuin tässä. Ainahan ohjetta voisi yhden tekokerran jälkeen muokata hieman paremmaksi, mutta en alkanut sitä tekemään, koska tykkäsimme tästäkin tosi paljon. :)

SL708259-normal.jpg

 

JÄLKIHUOMAUTUS: Suosittelen tekemään tällä ohjeella. Tulee parempi. :)

CARROT ROLL eli PORKKIS

 

Pohja:

 

3 munaa

1 ¼ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoa

½ dl perunajauhoa

¾ tl leivinjauhetta

3 dl porkkanaa raastettuna

2 tl kanelia

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli, ja sihtaa ne pikkuhiljaa vaahtoon lastalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 6 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti irti kääretorttulevystä. Anna jäähtyä.

 

Kuorrute:

 

150 g sulatejuustoa (käytin Olympia-)

230 g tomusokeria

75 g huoneenlämpöistä voita

7 g vanilijasokeria

 

Vatkaa ainekset tasaiseksi massaksi.

 

Kokoaminen:

 

Käännä kääretorttupohja vaaleampi puoli eli uunissa paperia vasten ollut pöytätasoa vasten. Eli täyte tulee ruskealle pinnalle. Ota pieni osa täytettä erilleen koristelua varten. Levitä suurin osa täytteestä levyn päälle ja rullaa levy kääretortuksi. Nosta jääkaappiin leivinpaperiin tiukasti käärittynä, jotta täyte jähmettyy ja on näin helpompi leikata. Koristele lopuksi lopulla kuorrutteella, tomusokerilla, kanelilla ja esim. porkkanasuikaleilla. :)

 

SL708239-normal.jpg