SL708516-normal.jpg

Kilpailumenestyksen innoittamana parantelin kilpailuporkkistani (porkkanakakku-kääretorttuyhdistelmää). Suosittelen tekemään tämän version, jos olet tekemässä porkkista. Tämä on mehevämpi ja muhevampi. Kilpailuporkkiksessa on munamäärään nähden liikaa porkkanaraastetta, mikä tekee siitä turhan tiiviin.

 

PORKKIS

 

Pohja:

 

4 munaa

1 3/4 dl sokeria

1 1/4 dl vehnäjauhoa

3/4 dl perunajauhoa

1 tl leivinjauhetta

3 1/2 dl porkkanaa raastettuna

2 1/2 tl kanelia

 

Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli, ja sihtaa ne pikkuhiljaa vaahtoon lastalla varovasti sekoittaen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita varovasti tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille mahdollisimman tasaisesti. Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n. 8-9 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti irti kääretorttulevystä. Anna jäähtyä.

 

Kuorrute:

 

200 g sulatejuustoa (käytin Olympia-)

275 g tomusokeria

90 g huoneenlämpöistä voita

8 g vanilijasokeria

 

Vatkaa ainekset tasaiseksi massaksi.

 

Kokoaminen:

 

Käännä kääretorttupohja vaaleampi puoli eli uunissa paperia vasten ollut pöytätasoa vasten. Eli täyte tulee ruskealle pinnalle. Ota pieni osa täytettä erilleen koristelua varten. Levitä suurin osa täytteestä levyn päälle ja rullaa levy kääretortuksi. Nosta jääkaappiin leivinpaperiin tiukasti käärittynä, jotta täyte jähmettyy ja on näin helpompi leikata. Koristele lopuksi lopulla kuorrutteella, tomusokerilla, kanelilla ja esim. porkkanan palasilla / suikaleilla. :)

 

SL708523-normal.jpg

SL708515-normal.jpg