IMG_20210130_175737.jpg

Blogissa on ollut hiljaista viime viikkoina. Minulle on koittanut uusi työläisen arki ja leipomisaikaa on aiempaa vähemmän. Vielä vähemmän on aikaa blogin päivitykseen, mutta ajattelin kuitenkin, että pyrin itselleni uudet ohjeet kirjoittamaan tänne ylös. Tämän kakun tein siskolleni syntymäpäiväkakuksi K-ruoka -asivuston ohjeella. Ihan pieniä muokkauksia tein. Koronasäännösten takia ei vielä päästy kakulla herkuttelemaan, vaan jouduin lykkäämään sen pakkaseen, joten kakun mausta en voi sanoa vielä mitään. Tuleepahan samalla testattua pakkasen kestävyys. :)


SUKLAAKAKKU

halk. 22-24 cm vuokaan

Pohja:

5 munaa

1 ¼ dl sokeria

1 ¼ dl muscovadosokeria

250 g voita

250 g tummaa suklaata

2 ½ dl vehnäjauhoja

1 ¼ tl leivinjauhetta

Kostutus:

n. 1 ¼ dl kahvia

Täyte ja kuorrute:

5 dl vispikermaa

225 g maustamatonta tuorejuustoa

250 g tummaa suklaata

(1 – 2 rkl tomusokeria)


Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä pienessä kattilassa. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen varovasti sekoittaen jauho-leivinjauheseosta sekä sulatetun voin ja suklaan seosta. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun / leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa alaosassa 50-60 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Peitä kakkupohja foliolla paiston loppuvaiheessa, mikäli se tummuu liikaa. Anna vuoan jäähtyä ja kumoa kakku. Halkaise täysin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkupohjalevyt kahvilla.

Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä mikrossa lyhyissä erissä, välillä sekoittaen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Notkista tuorejuustoa ja sekoita se kerman joukkoon. Lusikoi ruokalusikallinen kerma-tuorejuustoa suklaan sekaan ja sekoita. Kaada sitten suklaa kerma-tuorejuuston sekaan ja vatkaan tasaiseksi. Täytä kakku heti, jotta suklaamousse ei ehdi jähmettyä liikaa.

Levitä ensimmäisen pohjalevyn päälle noin 1/4 suklaamoussesta. Nosta päälle toinen pohjalevy ja lisää päälle 1/4 suklaamoussesta. Levitä loppu suklaamousse kakun päälle ja reunoille. Saat tasoitettua kakun pinnan, kun käytät lämmitettyä palettiveistä tai sileää metallilastaa. Lämmitä lasta kuumalla vedellä ja kuivaa ennen levittämistä. Koristele kakku esimerkiksi suklaakoristeilla.


IMG_20210130_175527.jpg