IMG_20201202_122525.jpg

Mulla alkaa olla pakkomielle taatelileivonnaisiin. Lapsilta saan välillä tiukkaa palautetta asiasta. Monenmoista on taas tullut tehtyä, mutta nämä fudget kirjoitan ehdottomasti ylös tänne sekä itseäni että teitä varten. Käytin näihin raakakaakaota, koska se on ravinteikkaampaa, mutta tavallinen tummakin käy. Kaakaon määrää muuttamalla saa tummempaa ja vaaleampaa fudgea, mutta tuo 1/2 dl kannattaa ehdottomasti laittaa, jotta fudget pysyy hyvin kasassa. Testattu on ilman kaakaotakin. Aivan ihanan makuista niinkin, mutta massa kaipaa jämäköittäjää. Sopiva siihen on vielä mietinnässä. 

 

TAATELISUKLAAFUDGET

24 palaa

 

150 g tuoreita taateleita (ilman kiviä)

100 g voita

1/2 - 3/4 dl raakakaakaojauhetta

ripaus merisuolaa

(pähkinöitä. kookoshiutaleita)

 

Poista taateleista kivet ja punnitse ne astiaan, jossa on helppo käyttää sauvasekoitinta, tai tehosekoittimeen. Sulata voi ja kaada taateleiden päälle. Soseuta hyvin. Lisää kaakao ja suola ja sekoita tasaiseksi massaksi. Jos haluat, kääntele joukkoon rouhittuja pähkinöitä. Rypistä leivinpaperista pala ja vuoraa sillä taateleiden säilytysrasia. Kaada massa leivinpaperin päälle vuokaan ja tasoita kulmia myöten. Voit halutessasi lisätä pintaan reilusti kookoshiutaleita. Nosta jähmettymään jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa jähmettynyt massa paloiksi ja säilytä jääkaapissa.

IMG_20201123_112834.jpg