IMG_20201024_113522.jpg

Pullaihmisen unelmakakkua makusteltiin tässä hiljattain vuosipäivän kunniaksi kermavaahdon kera. Kyllä minä niin pärjäisin ilman muita herkkuja, kunhan on pullaa! Tein litran taikinasta bostonkakun 20 cm vuokaan ja lisäksi kierrepullia vuokiin noin 60-70 kpl. Pullamäärään vaikuttaa pullien koko.


SUKLAA-VANILIJAPULLAT


5 dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa

50 g hiivaa

1 1/2 dl sokeria

2 tl suolaa

1 muna

n. 12 g kardemummaa

175 g voita huoneenlämpöistä

n. 14-15 dl vehnäjauhoja


Täyte:

125 g huoneenlämpöistä voita

2 dl tomusokeria

1/2 tl vanilijajauhetta tai 3 tl vanilijasokeria

200 g karkeaksi hakattua suklaata (käytin maitosuklaata)


Pinnalle:

1 muna voiteluun

tomusokeria

n. 50 g tummaa suklaata sulatettuna


Alusta ja vaivaa normaali pullataikina. Anna kohota muovin alla noin kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte: sekoita vatkaimella voi, tomusokeri ja vanilja.

Kaada taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmat pois. Jaa taikina kahtia. Kauli kumpikin pala suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte puoliksi molemmille levyille. Ripottele päälle suklaarouhe. Kääri levyt rullalle pitkittäin. Leikkaa rullista paloja; bostonpullaan saa olla 4-5 cm paksuja, kierrepulliin 2-3 cm. Jos teet bostonpullan, pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Asettele vuokaan rullasta leikattuja paloja leikkauspinta ylöspäin tasasin välein, jätä kuitenkin hiukan leviämisvaraa pullien väliin. Pullat saa paisua yhteen mutta jos vuoka on liian tiiviisti täytetty, taikina paisuu vuoasta ulos ja yli. Kappalepullat voi asetella vuokaan tai suoraan pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota muovin alla n. 1/2 tuntia, riippuen lämpötilasta. Voitele pullat munalla ja paista kappalepullia 220 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia ja bostonpullaa uunin alatasolla 200 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä.

Puuteroi jäähtyneet pullat tomusokerilla ja valuta päälle sulaa suklaata.

IMG_20201024_113559.jpg