grahams%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg

Päivitykset laahaavat nyt vähän perässä, mutta kiiruhdetaan hitaasti...:) Näitä grahamsämpylöitä tein pari viikkoa sitten. Hyviä sämpylöitä nämäkin niin kuin useimmiten sämpylät ovat. Sämpylöiden pinnat kastoin unikonsiemeniin. Voi että ne maistuu maukkaille!

 

GRAHAMSÄMPYLÄT

 

7 dl kädenlämpöistä vettä

1 pkt hiivaa

2 - 2 1/2 tl suolaa

1 1/2 rkl hunajaa

75 g voita sulana

5 dl grahamjauhoja

vehnäjauhoja

(unikonsiemeniä)

 

Liota hiiva lämpimään veteen. Lisää joukkoon suola, hunaja ja grahamjauhot. Anna grahamjauhojen turvota n. 5 minuuttia. Alusta vehnäjauhoilla kimmoisa taikina. Lisää voisula vaivauksen loppuvaiheessa. Peitä taikinakulho muovilla ja anna taikinan kohota n.30 minuuttia. Leivo sämpylöiksi. Jos haluat kastaa sämpylät unikonsiemeniin, tee se samalla kun nostat sämpylät pellille. Kohota sämpylöitä n. 30 minuuttia. Jos haluat leikkaa saksilla sämpylät ylhäältäpäin ristiin. Paista 225 asteessa n. 12 - 14 minuuttia.