- Leipäkuukausi -
Testasin kokeeksi rahkaa sämpylöihin. Olikin ihan hyvä kokeilu. Tuli täyteläisiä, herkullisia sämpylöitä. Aavistus rahkavoitaikinan makua tuntui syödessä. Nam, tykkään! Sämpylät näyttävät pullilta, koska olen voidellut ne, osan munalla, osan maidolla. :)
RAHKASÄMPYLÄT
1 l reilusti lämmintä vettä (jos rahka on viileää)
500 g maitorahkaa
2-3 dl kauralesettä
1 1/2 pkt hiivaa
(puuronjämät, jos niitä on jäänyt)
2 tl suolaa
2 rkl hunajaa
100 g voita sulana
hiivaleipä- ja/tai vehnäjauhoja
voiteluun maitoa tai kananmunaa
Sekoita ensin taikinakulhossa muut ainekset paitsi jauhot. Alusta sitten jauhoja pikkuhiljaa lisäten kimmoisa hiivataikina. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia muovin alla. Leivo sämpylöiksi. Nostata sämpylöitä n. 30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13 - 15 minuuttia.
Kommentit