- Leipäkuukausi -

rahkas%C3%A4mpyl%C3%A4t2.jpg

Testasin kokeeksi rahkaa sämpylöihin. Olikin ihan hyvä kokeilu. Tuli täyteläisiä, herkullisia sämpylöitä. Aavistus rahkavoitaikinan makua tuntui syödessä. Nam, tykkään! Sämpylät näyttävät pullilta, koska olen voidellut ne, osan munalla, osan maidolla. :)


RAHKASÄMPYLÄT


1 l reilusti lämmintä vettä (jos rahka on viileää)

500 g maitorahkaa

2-3 dl kauralesettä

1 1/2 pkt hiivaa

(puuronjämät, jos niitä on jäänyt)

2 tl suolaa

2 rkl hunajaa

100 g voita sulana

hiivaleipä- ja/tai vehnäjauhoja

voiteluun maitoa tai kananmunaa


Sekoita ensin taikinakulhossa muut ainekset paitsi jauhot. Alusta sitten jauhoja pikkuhiljaa lisäten kimmoisa hiivataikina. Kohota taikinaa n. 30 minuuttia muovin alla. Leivo sämpylöiksi. Nostata sämpylöitä n. 30 minuuttia ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13 - 15 minuuttia.

rahkas%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg