- Leipäkuukausi -

peruna-porkkanarieska.jpg

Nämä superherkulliset peruna-porkkanarieskaset syntyvät helposti ja nopsaan, jos sinulla on ylijäämäperunamuusia. Muusijauheestakin nämä voi tehdä, mutta siinä tapauksessa muusia pitää hieman jäähdytellä ennen taikinaksi tekemistä. Meillä muusi syödään yleensä loppuun seuraavana päivänä muokaten siitä jotain uutta ruokaa, mutta tällä kertaa muusia oli niin paljon, että loppuannos päätyi näihin leipäsiin. Näitä kyllä söisi mielellään useamminkin!


PERUNA-PORKKANARIESKASET

10 - 12 kpl


5 dl perunamuusia

1/2 tl suolaa

1 kpl kananmunia

2 - 3 porkkanaa raastettuna

3 dl hiivaleipäjauhoja


Lisää perunamuusin joukkoon suola, kananmuna ja porkkanaraaste. Jos valmistat muusin perunasosejauheesta ja vedestä, anna soseen hieman jäähtyä ennen ainesten lisäämistä. Lisää lopuksi jauhot. Jaa taikinasta leivinpaperoidulle pelille 10 - 12 pientä taikinakasaa. Muotoile taikinakasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut. Nauti heti tai myöhemmin.

peruna-porkkanarieska2.jpg