puolukkakakku4.jpg

Halusin testata Biokian kuivattuja puolukoita kahvikakkuun. Näin joulun alla makupariksi valikoitui pipari. Tästä tulikin miedosti piparista, herkullista kakkua. Tuo kuivattu puolukka ei kovin voimakkaasti maistunut, mutta mukavia sattumia olivat silti. Ensi kerralla laittaisin puolukkaa reilummin. Kakku on parhaimmillaan leivontaa seuraavana päivänä. Pakastaakin sen voi hyvin.

puolukkakakku3.jpg


PIPARINEN PUOLUKKAKAKKU


Ainekset kahteen pitkään 1 litran vuokaan:

330 g voita

330 g sokeria

4 munaa

6,65 dl  (430 g) vehnäjauhoja 

2,5 tl leivinjauhetta

2,5 tl vanilijasokeria

4 tl piparkakkumaustetta tai enemmän

0,65 dl kermaa tai maitoa

1 pss (50g) Biokian kuivattuja puolukoita tai enemmän


Ainekset  yhteen rengasvuokaan:

250 g voita

250 g sokeria

3 munaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vanilijasokeria

3 tl piparkakkumaustetta

1/2 dl kermaa tai maitoa

1 pss (50g) Biokian kuivattuja puolukoita tai enemmän


Kuorrutus:

n. 145 g valkosuklaata + tilkka öljyä


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut jauhot, leivinjauhe ja mausteet sekä maito. Lisää lopuksi puolukat. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan/vuokiin. Paista uunin alaosassa 175 asteessa n. 50-60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa kakut vuoasta ja anna jäähtyä ennen kuorruttamista.

Paloittele valkosuklaa kulhoon. Lisää tilkka öljyä sekaan ja sulata mikrossa keskilämmöllä välillä sekoitellen. Valuta suklaa kakkujen päälle ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

puolukkakakku.jpg


YHTEISTYÖSSÄ:

lataa.jpg     lataa.jpg

Yhteistyöstä lämpimästi kiittäen!