mustikkak%C3%A4%C3%A4ris3.jpg

Tein meidän 2-vuotiaalle virallisena päivänä yksinkertaisen kääretortturullan. Mustikka oli itseoikeutettu raaka-aine, sitä kun on viime päivät tässä poimittu, pakkailtu ja syöty. Tuli kyllä jo kahdelta vanhimmalta kommenttia, että heidän synntäreillään ei ole sitten mitään mustikkaista. :D On se kyllä huippu marja! Pätkistä oli jäänyt pussi varsinaisesta synttärikakusta, joten raastoin sitäkin täytteen päälle. Hyvin kyllä sopii mintun maku tuon mustikan pariksi. Raikastaa ja piristää ihanasti muuten aika tavallista täytettä.

 

 

Tästä tulikin samalla Suomi 100 -kääretorttu. En vain osannut päättää, olisiko kivempi valkosuklaaraidoilla vai ilman. :)

 

mustikkak%C3%A4%C3%A4ris5.jpg

 

 

MUSTIKKA-PÄTKISKÄÄRETORTTU

Pohja:


 

4 munaa

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

½ dl perunajauhoja

½ tl leivinjauhetta


 

Täyte:

2 dl kermaa

140 g maitorahkaa

2 tl vanilijasokeria

3 dl mustikkaa

n. ½ dl sokeria

2 – 3 rkl vanilijakreemijauhetta

n. ½ pss minipätkiksiä (n. 70g)


 

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi seuloen munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 7-9 minuuttia. Kumoa levy sokeroidun leivinpaperin päälle tasaiselle alustalle ja anna jäähtyä.

Tee rahka. Vaahdota kerma. Lisää siihen rahka, sokerit, mustikat ja vanilijakreemijauhe. Sekoita tasaiseksi. Raasta tai pilko pätkispalat. Poista kääretortusta pohjapaperi ja levitä pinnalle mustikkarahka ja raastetut/pilkotut pätkispalat. Kääri levy napakalle rullalle ja nosta se mielellään jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Avaa sen jälkeen käärö ja kuorruta kääretorttu vaahdotetulla kermalla ja koristele mustikoilla ja valkosuklaalla.

 

mustikkak%C3%A4%C3%A4ris6.jpg