Meillä oli viikonlopun ja alkuviikon aikana kahdet eri vieraat. Olipa ihanaa! <3 Oikeastaan juhlittiin samalla kaksia synttäreitäkin. Veljentytön 9-vuotispäivää sekä meidän oman 4-vuotiaan synttäreitä, jotka saatiin nyt päätökseen. Tein kaksi kakkua samalla vaivalla. Mansikkaista kakkua teki kovasti mieli. :) En ollut tehnyt mansikkajuustokakkua kuin kerran aiemmin eikä siitäkään kakusta ollut makumuistikuvaa, joten uudella reseptikokeilulla mentiin.
Täytyy sanoa, että tosi hyvää ja ihanan mansikkaista kakkua tuli! Ainut mikä harmitti oli se, kun jouduin pakastamaan toisen juustokakun eikä se pakasteessa olon jälkeen ollut enää ollenkaan samanrakenteinen kuin jääkaapissa hyydytetty. Maku oli yhä sama, mutta kakku oli tasaisen sileän sijaan höttöinen ja huokoinen. En enää koskaan pakasta juustokakkua! Murr! Onko teillä muilla vastaavia kokemuksia?
MANSIKKAJUUSTOKAKKU
26 cm vuokaan
Pohja:
17 Digestive-keksiä
100 g voita
8 liivatetta
tilkka vettä tai mansikkamehua
500 g mansikoita (käytin tuoreita)
n.1 1/2 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
155 g mascarpone-tuorejuustoa
125 g maitorahkaa
vanilijaa esim. myllystä
Sulata voi. Murskaa keksit esim. muovipussissa ja sekoita voihin. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja painele seos vuokaan tasaisesti.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Survo mansikat sokeeksi sauvasekoittimella. Vaahdota kerma, lisää joukkoon mascarpone, rahka, mansikkasose, sokeri ja vanilija. Sekoita tasaiseksi massaksi. Kiehauta tilkka mansikkamehua tai vettä ja liota liivatteet siihen. Kaada hiukan jäähtynyt liivateneste massan sekaan koko ajan vatkaten. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään mielellään yön yli.
MANSIKKAJUUSTOKAKKU
20 cm vuokaan
Pohja:
10 Digestive-keksiä
60 g voita
5 liivatetta
tilkka vettä tai mansikkamehua
300 g mansikoita (käytin tuoreita)
n.1 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
95 g mascarpone-tuorejuustoa
75 g maitorahkaa
vanilijaa esim. myllystä
Kommentit