persikkajuustokakku2.jpg

Tein viime viikon kutsuille persikkajuustokakun. Olen tehnyt tätä pari kertaa aiemminkin enkä ole vielä pettynyt lopputulokseen. Tämä on ihanan pehmeää ja raikasta. Ja tuo paksu kiille päällä on ihan huippu. Naapurin tytöltä sain ihanaa palautetta useaan kertaan: "Leena, tämä kakku on aivan ihanaa!" Kiitos IIda! <3 Tein kakun pohjan varalta gluteenittomista kekseistä, mutta tavalliset keksit käy aivan yhtä hyvin, jos ei ole tarvetta erikoisruokavaliolle. Aiempi versio löytyy mm. täältä.


PERSIKKAJUUSTOKAKKU

(gluteeniton)

n. 22 cm irtopohjavuokaan


Pohja:

170 g gluteenittomia murskattuja kaurakeksejä

n. 60 g sulaa voita


Täyte:

200 g vanilijatuorejuustoa

3 dl vispikermaa

125 g maitorahkaa

200 g Bonnen persikkasosetta (0,5 l purkki)

n. 3/4 dl sokeria

6 liivatetta

tilkka omena- tai persikkamehua


Persikkakiille:

250 g Bonnen persikkasosetta

1 dl omenatäysmehua (tai persikka-)

1 dl sokeria

 4 liivatetta


Sekoita voisula ja hienoksi murskatut keksit ja painele seos (leivinpaperoidun tms.) irtopohjavuoan pohjalle. Nosta kylmään täytteen teon ajaksi.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma (aavistuksen löysäksi) vaahdoksi. Sekoita kermaan pehmennetty tuorejuusto, rahka, persikkasose ja sokeri. Tarkista maku. Liota liivatteet kuumaan omenamehuun ja kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten kermamassaan. Kaada pohjan päälle, tasoita ja nosta jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi ennen kiilteen laittoa.

Liota kiilteen liivatteita kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna kiilteen mehu ja liota siihen liivatteet. Lisää sen jälkeen sokeri ja lopuksi persikkasose. Älä vatkaa, jotta vältyt ilmakuplilta. Anna jäähtyä noin kädenlämpöiseksi, kaada sen jälkeen varoen kakun pintaan. Nosta hyytymään jääkaappiin mieluiten yön yli.


persikkajuustokakku.jpg