pellavansiemen-kauraleseleip%C3%A4.jpg

Mukavaa vappua! Meillä jää tänä vuonna kaikki vappuherkut väliin, vaan hyvin pärjätään silti. ;) Tätä leipää tein viime viikolla. Hyväähän tämä oli. Lapset meinasivat aluksi vastustaa, koska oli pellavansiemeniä seassa, mutta hyvin lopulta maistui heillekin. :) Ohjetta en laittanut muistiin, vaan joudun nyt sitä muistelemaan eli ohje on noin suurinpiirtein. Leivässähän se ei ole niin tarkkaa.

 

PELLAVANSIEMEN-KAURALESELEIPÄ

2 isohkoa leipää ja n. 12 isoa sämpylää

 

1 litra kiehuvaa vettä

1 dl pellavansiemeniä

3 dl kauraleseitä

 

Sekoita ainekset kulhossa ja jätä kannen alle turpoamaan ja jäähtymään. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Minulla meni siihen noin kaksi tuntia.

 

1 pkt (50g) hiivaa

3 tl suolaa

1/2 dl oliiviöljyä (tai muuta)

1-2 rkl hunajaa

hiivaleipäjauhoja (ja/tai vehnäjauhoja)

 

Lisää taikinaan hiiva, suola, öljy ja hunaja. Alusta haluamillasi jauhoilla kimmoisa taikina. Jätä muovin alle nousemaan 30-45 minuutiksi. Kumoa taikina pöydälle ja muotoile siitä leipiä tai sämpylöitä. Nosta pellille ja anna kohota muovin alla. Paista sämpylöitä 225 asteessa uunin keskitasolla 12-14 minuuttia ja leipiä uunin alatasolla aluksi 225 asteessa laskien 5-10 minuutin jälkeen lämpötilan 200 asteeseen jatkaen paistoa vielä n. 20 minuuttia. Voit kokeilla leivän kypsyyttä koputtamalla leivän pohjaan. Kypsä leipä kumisee koputettaessa.

 

.pellavansiemen-kauraleseleip%C3%A42.jpg