kaurapallot3.jpg

KakkuKatrilla täällä oli herkullisen ja helpon oloinen kaurapallojen ohje. Halusin testata. Nämä olivat jotenkin tutun makuisia, ehkä lapsena olen tehnyt tai kaverilla syönyt. Olivat kyllä makoisia. Mielellään kahvin kanssa napsisi useammankin, mutta kohtuus kaikessa. ;) Lapset vähän karsastivat kauraa, mutta puolukkapojalle taisi maistua nämäkin. Näitä pyörittelee helposti lasten kanssa ja koululaiset osaavat tehdä itsekin. Meillä on lapset kuumeillu ja köhiny viime päivät, en siksi huolinut heitä mukaan näihin talkoisiin. 

Ohje on KakkuKatrilta pikku muutoksella. Jouduin lisäämään massaan tilkan vettä, jotta sain koristeet tarttumaan pintaan kiinni.

 

KAURAPALLOT


 

100 g pehmeää voita

1 dl tomusokeria

2 rkl kaakaojauhetta 

2tl vaniljasokeria

4 dl kaurahiutaleita

(tilkka vettä)

 

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kevyesti. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Pyörittele massasta palloja esim.leivinpaperin päälle. Jos haluat koristella pallot esim. strösseleillä ja pähkinärouheella, täytyy koristelu tehdä ennen kaurapallojen siirtämistä jääkaappiin, pehmeisiin palloihin koristeet tarttuvat paremmin. Jos koristeet eivät meinaa tarttua, lisää massaan tilkka vettä, tarttuvat sitten paremmin. Tomusokerissa pallot kannattaa pyöritellä vasta jääkaapin jälkeen.

 Säilytä valmiit kaurapallot jääkaapissa. Nämä säilyvät hyvin kun pidät ne peitettynä ettei tartu muita makuja jääkaapista.


kaurapallot.jpg