riisimuroherkku2.jpg

Onko mikään ärsyttävämpää kuin kaapissa lojuva tarpeeton riisimuropakkaus!? Varmasti on, mutta minua on jo yli vuoden tympinyt tuo kyseinen pakkaus. Paketti ei ole oikein sopinut mihinkään eikä kukaan ole syönyt muroja pois. Ostinkin ne vain yhtä torttua varten. En taida enää tehdä riisimuroista mitään, koska niistä ei pääse helpolla eroon. :-/

Päätin viimein tuhota nuo ärsyttävät murot. Sattuipa kaapista löytymään siivouksen yhteydessä muitakin parhaat päivänsä nähneitä rippeitä, joten ajattelin tuhota kaikki samaan soppaan. N. 200 g suklaata, hiukan voita ja öljyä uhrasin tähän soppaan. Joulua varten pakattiin nämä herkut pakkaseen.

riisimuroherkku.jpg

Varsinaista ohjetta ei minulla ole. Laitoin kattilaan nokareen voita, pari lorausta rypsiöljyä ja suklaat. Lämmitin ja sekoittelin miedolla lämmöllä, kunnes suklaa oli sulanut. Lisäsin kuivuneet vaahtokarkit ja hetken hämmensin niitä pehmeämmiksi. Sitten kaadoin sekaan murot, gluteenitonta piparimurskaa (sitäkin löytyi valmiiksi murskattuna kupillinen), rusinapussin loput, puolukkamarmeladeja ja hiukan koristerakeita. Sekoittelin tasaiseksi ja levitin leivinpaperilla vuorattuun vuokaan. Pinnalle ripottelin loput koristeet. Sitten jääkaappiin jähmettymään. 

riisimuroherkku3.jpg

Tuli ihan mukavia namupaloja. Kuka niitä jouluna sitten syökään? ;)