pullaukot6.jpg 

Tuli kyllä hyviä ja pehmeitä pullia! Nam nam! Halusin taas testata hunajaa makeuttaja. Hyvin toimi! Ehkä pikkuisen oli vähemmän makeita kuin sokeripullat. Pullaohje on minulle hieman normaalista poikkeava. Tein tämän nyt maitoon ja voinkin sulatin. Voitakin tuli normaalia enemmän.

(Paljastettakoon, että epähuomiossa lisäsin joukkoon hiukan sahramileivinjauhetta, kun en tarkasti lukenut pussin tekstiä, saksaa kun oli. Tarkoitus oli tehdä sahramipullia. En nyt sitten tiedä, vaikuttiko tuo leivinjauhe pullien ihanaan ilmavuuteen. Siinäpä olisi testin aihetta lisää. ;))

pullaukot4.jpg

Pullaukkoja tein tähän tyyliin: pyöreästä pullasta patukka, patukalle leikataan saksilla kaula, kädet ja jalat. Ihan hauska ohje. En valitettavasti muista, mistä tämän vinkin bongasin.


HUNAJALLA MAKEUTETTU PULLATAIKINA


2 1/2 dl täysmaitoa

1/2 rkl kardemummaa

1/2 pkt hiivaa

1 muna

65 g 100% hunajaa (ei juoksevaa)

3/4 tl suolaa

n. 1/2 kg vehnäjauhoja

100 g voita sulana


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon hiiva, suola, hunaja, kardemumma ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa esim. käsivatkaimen taikinakouluilla. Lisäile jauhoja, jotta saat kimmoisan, mutta pehmeän taikinan. Lisää voi vaivauksen loppuvaiheessa. Joudut ehkä lisäämään vielä jauhojakin. Jätä valmis taikina muovin alle lepäämään 15 -30 min.


pullaukot5.jpg