- Keittotaito vuodelta 1933 -
Testasin toisetkin ruispiparit. Hyvin vaikea sanoa, kummat ovat parempia. Tosi hyviä molemmat. Nuo aiemmat olivat tosi mureita ja suussasulavia. Nämä uudet pikkuisen voimakkaamman makuisia ja rakenne sitkaampi / pureskeltavampi, ehkä ovat myös ulkonäöltään kauniimpia. Kumpiakin voisin syödä jouluna. :)
Ohje on vanhasta kirja-aarteesta, nykyaikaistettuna.
RUISPIPARKAKUT
1 muna
1 kkp siirappia (1 1/4 dl)
200 g sokeria
100 g voita
2 tl inkivääriä
1 1/2 tl kardemummaa
1 1/2 kanelia
200g perunajauhoja
200 g ruisjauhoja
1 tl soodaa
Vaahdota ensin voi. Vatkaa sitten muna ja sokeri vaahdoksi, lisää siirappi, ja vatkaa seos oikein kuohkeaksi. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vaahdotettu voi ja kuivat ainekset taikinaan ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Anna taikinan seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. Kauli ohueksi levyksi ja ota muotilla piparkakkuja. Paista 175 asteessa 7-9 minuuttia. Tarkkaile etteivät pala!
Leena-muori leipoo nyt myös Facebookissa, käyhän tykkäämässä. :)
Kommentit