kinkkutahna3.jpg

Nämä kinkkutahnaiset Väinämöisen palttoonnapit on näppärää ja maukasta tarjottavaa. Me ostettiin eka kerralla vahingossa kuminaisia nappeja. Kumina on yleensä ihan kammotus mauste leivässä, mutta yllätys yllätys: näissä kuminaa ei ollut niin paljoa, että olisi häirinnyt. Huomasin jälkeenpäin, että myös kuminattomia palttoonnappeja löytyy. Täyte kehittyi vähän summassa niistä aineksista, mitä sattui olemaan. Tuli oikein hyvää, käyttöä löytyy varmasti toistekin. :)


KINKKUTAHNA VÄINÄMÖISEN PALTTOONNAPEILLE

riittää 24 - 30 napille


200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl kuohukermaa

n. 175 g savupalvikinkkua

1 rkl sinappia

1/2 - 1 dl persiljaa silppuna

ripaus mustapippuria

hyppysellinen valkosipulijauhetta


Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita hyvin kermaan. Lisää kinkku ja mausteet. Sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa maustetta.

kinkkutahna2.jpg

Tahna käy keliaakikoillekin. Gluteenittomia "ruisnappeja" löytyy jostakin. Minä en niitä löytänyt, joten tarjosin gluteenittomana versiona gluteenitonta karjalanpiirakkaa. Puolitin piirakan, jotta siitä tuli hieman pienempi suupala. :)