Nämä kinkkutahnaiset Väinämöisen palttoonnapit on näppärää ja maukasta tarjottavaa. Me ostettiin eka kerralla vahingossa kuminaisia nappeja. Kumina on yleensä ihan kammotus mauste leivässä, mutta yllätys yllätys: näissä kuminaa ei ollut niin paljoa, että olisi häirinnyt. Huomasin jälkeenpäin, että myös kuminattomia palttoonnappeja löytyy. Täyte kehittyi vähän summassa niistä aineksista, mitä sattui olemaan. Tuli oikein hyvää, käyttöä löytyy varmasti toistekin. :)
KINKKUTAHNA VÄINÄMÖISEN PALTTOONNAPEILLE
riittää 24 - 30 napille
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
n. 175 g savupalvikinkkua
1 rkl sinappia
1/2 - 1 dl persiljaa silppuna
ripaus mustapippuria
hyppysellinen valkosipulijauhetta
Vaahdota kerma. Pehmitä tuorejuusto ja sekoita hyvin kermaan. Lisää kinkku ja mausteet. Sekoita hyvin. Maista ja lisää tarvittaessa maustetta.
Tahna käy keliaakikoillekin. Gluteenittomia "ruisnappeja" löytyy jostakin. Minä en niitä löytänyt, joten tarjosin gluteenittomana versiona gluteenitonta karjalanpiirakkaa. Puolitin piirakan, jotta siitä tuli hieman pienempi suupala. :)
Kommentit