vanilijamarengit.jpg

Wilhelmiinojen teosta jäi valkuaisia, joten tein niistä marenkeja. Nämä matkasivat myös veljentytön rippijuhliin. Vanilija antoi kivan säväyksen näihin. 


VANILIJAMARENGIT

(n. 60 ruusumarenkia)


4 munanvalkuaista

2 dl sokeria

(mieluiten erikoishienoa sokeria, käytin itse tavallista)

muutama tippa etikkaa tai sitruunamehua

vanilijaa myllystä (tai vanilijatangosta siemenet)


Käytä puhtaita ja kuivia työvälineitä. Erottele valkuaiset keltuaisista niin, ettei keltuaista pääse lainkaan valkuaisen mukaan. Lisää muutama tippa etikkaa tai sitruunamehua valkuaisiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (pysyy ylösalasin käännetyssä kulhossa). Lisää sokeri vähitellen samalla koko ajan vakaten. Massa on valmista, kun se on kiiltävää ja kuohkeaa. Lisää vanilijaa makusi mukaan ja sekoita nostellen varovasti lastalla. Lusikoi tai pursota marenkeja pellille haluamasi kokoisiksi ja näköisiksi. Päälle voit vielä rouhia vanilijaa halutessasi. Kuivata marenkeja ensin tunti 110-asteisessa uunissa, laske lämpö sitten 100 asteeseen ja jatka kuivatusta, kunnes marengit ovat täysin kuivia ja keveitä. 

MInulla tuli kaksi peltiä, joista toinen odotti valmiina ensimmäisen ollessa uunissa. Ei näyttänyt kärsivän odottelusta juurikaan.

vanilijamarengit3.jpg