vanilijavaahto.jpg

Otavamedian Pienessä herkkukirjassa oli vanilijaisten hedelmien ohje. Kiva pikku jälkkäri tai välipala. Sopii hyvin kesän kuumiin päiviin. Muokkasin ohjetta hieman kermaisemmaksi. Vaahdossa käytin mascarponea ja vispikermaa sekä reilusti vanilijaa. Vaahto oli kyllä niin herkullinen, että taidetaan käyttää sitä loppukuussa synttärikakun täytteenä.


VANILIJAISET HEDELMÄT


Kiivejä, mansikoita tai muita hedelmiä ja marjoja


Tuorejuustovaahto:

250 g mascarponea

n. 1/2 dl tomusokeria

3 tl vanilijasokeria

2 dl vispi- tai kuohukermaa

1 vanilijatanko tai vanilijaa myllystä


Mansikkakastike:

Muutama mansikka

vanilijaa myllystä

ripaus sokeria (halutessaan)


Halkaise kiivit ja pane tarjolle vadille. Vaahdota kerma, lisää siihen tuorejuusto, vanilija (jos käytät tankoa, raaputa siemenet) ja sokerit. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku. Itse lisäsin reilusti vanilijaa. Nostele tai pursota vaahto kiiveille. Survo mansikat, lisää vanilijaa ja halutessasi sokeria. Tarjoa hedelmien ja mansikoiden kera. Nam nam!

vanilijavaahto3.jpg