Sain päähänpiston porkkanapullista. Hyvä päähänpisto olikin! Tosi herkullisia ja meheviä pullia tuli. Kokeilin kahdenlaista täytettä, sulatejuustolla ja appelsiinituorejuustolla. Kummatkin hyviä. Millaista olisikaan voisilmäporkkanapulla? Ai nam! Seuraavalla kerralla sitä kokeilemaan! Yksinkertaisempaa tehdäkin, kun ei tarvitse täytteitä tehdä.
PORKKANAPULLAT
5 dl kädenlämpöistä vettä
50 g hiivaa
150 g sokeria
12 g suolaa
10 g kardemummaa
1 muna
200 g huoneenlämpöistä voita
7-8 dl hienoksi raastettua porkkanaa (n. 5 isohkoa porkkanaa)
reilu 1 kg vehnäjauhoja
Nosta porkkanat hyvissä ajoin kylmästä huoneenlämpöön, jotta raaste on huoneenlämpöistä. Raasta porkkanat hienolla terällä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sokeri, suola, kardemumma, muna, porkkanaraaste ja osa jauhoista. Sekoita. Alusta vehnäjauhoilla kimmoisa taikina. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan levätä muovin alla 15-20 minuuttia.
Jaa taikina muutamaan osaan. Kauli osat suorakaiteen muotoon ohuiksi levyiksi. Levitä täytettä levylle. Rullaa levy pituussuunnassa. Leikkaa rullasta n. 2 cm paloja ja nosta pellille leikkauspinta ylöspäin. Rullan hännän voi taittaa pullan alle, jottei repsahda paistossa. Kohota pullia muovin alla n. 30 minuuttia. Voitele pullat ja sirota päälle stroisselimurua, raesokeria tai porkkanalastuja. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia.
Sulatejuustotäyte:
200 g sulatejuustoa
75 g voita
3 - 3 1/2 dl tomusokeria
2 tl vanilijasokeria
1/2 - 1 tl kanelia
(vanilijaa vanilijamyllystä)
Pehmitä voita aluksi hetki vatkaimella. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Appelsiinituorejuustotäyte:
200 g appelsiinituorejuustoa
75 g voita
1 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
Tee samoin kuin sulatejuustotäyte.
Stroisselimuru:
45 g voita
45 g sokeria
80 g vehnäjauhoja
Sekoita murumaiseksi nyppimällä tai vatkaimella.
Kommentit