- Leipäkuukausi -

perunarieska2.jpg

Tammikuu on käynnistynyt melkoisissa pakkassäissä. -30 astetta oli täällä meillä, nyt näyttäs alkavan lauhtua. Sähköttäkin oltiin jonkin aikaa eilen Loppiaisena. Hieman extremeä. Noh, ei kovin montaa tuntia tarvinnut olla. Mutta kyllä tuli taas mieleen, miten tarpeellinen leivinuuni tai puuhella voikaan olla! Iloisesti on muutenkin meidän uunissa tuli palanut viime aikoina.

Leipäkuukausi on lähtenyt käyntiin melko hyvin. Muutaman kerran on meinannut - kuin automaationa - käsi kulkeutua johonkin herkkupaikkaan, mutta sitten muisti on pelannut... ;)

Tein keskimmäisten kanssa helpohkoa ja ihanaa perunarieskaa. Lapset sekoittivat taikinaa ja pistelivät leivät ennen uuniin menoa, minulle jäi muut hommat. :) Tehtiin tällä vanhalla tutulla ohjeella puolikas annos. Hyvin maistui piimäsuille jos itsellenikin.

 

PERUNARIESKA

(12 suurta rieskaa)

 

320 g perunasosejauhetta

2,4 l vettä

n. 4 tl suolaa

6 kananmunaa

n. 12 dl vehnäjauhoja

n. 12 dl ohrajauhoja

 

Kiehauta 1,8 litraa vettä ja sekoita siihen perunasosejauhe. Lisää loput vedestä kylmänä. (Jäähdyttelin tässä vaiheessa noin kädenlämpöiseksi.) Lisää suola ja kananmunat. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta suoraan leivinpaperille 12 suurta rieskaa. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. (Minun piti paistaa n. 15 minuuttia.)

perunarieska.jpg

Mikäs sen parempaa rieskan päällistä kuingraavilohi?!