kinkkupiiraat2.jpg

Näiden pienten kinkkupiirakoiden ohje löytyi Pullahiiren Leivontanurkasta täältä. Tein nämä jo ennen joulua. Nämä ovat perushyviä suolasia piirakoita, joita tulee itsellä tehtyä kovin harvoin. Mukava kuitenkin, jos pakkasesta löytyy jotain suolaistakin vierasvaraksi. :) Tein kaksinkertaisen annoksen. Toisesta puolesta tein näitä suloisia pikkupiirakoita ja toisesta puolikkaasta yhden isomman (halk. 20cm) piirakan.

kinkkupiiraat.jpg

Ohje on kopioitu Pullahiiren Tarulta, kiitos! :) Sen verran poikkesin Tarun ohjeesta, että käytin pohjaan pehmeää voita ja sekoitin ainekset nopeasti sähkövatkaimella. Annoin valmiin taikinan kovettua jääkaapissa tunnin pari ennen vuokiin painelua.

 

PIENET KINKKUPIIRAKAT

12 kpl

 

Pohja:

150 g voita

3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl suolaa

2 rkl kylmää vettä

 

Täyte:

120 g kinkkua

1/2 nippua persiljaa

100 g juustoraastetta

2 dl ruokakermaa

2 kananmunaa

mustapippuria

(lisäsin hiukan suolaa)

 

Pilko voi kuutioiksi ja lisää kylmänä monitoimikoneen tehosekoittimeen. Lisää joukkoon myös vehnäjauhot sekä suola. Pyöräytä tasaiseksi ja lisää kylmä vesi joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja työstä käsin palloksi. Jaa taikina 12 muffinssipellin koloon ja painele, jauhoja apunakäyttäen, vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappin noin 10 minuutin ajaksi. 

Valmista täyte pilkkomalla kinkkusiivut ja persilja pieneksi. Sekoita kulhossa kinkut, persilja, juustoraaaste, kerma, kananmuna ja maun mukaan mustapippuria. Sekoita tasaiseksi. Jaa täyte muffinssipohjien koloihin. Nosta vielä noin 5-10 minuutin ajaksi kylmään ja paista 175 asteessa noin 20 minuutin ajan. Anna piirakoiden jäähtyä paiston jälkeen. Irrota piirakat pienellä lastalla tai muovisella veitsellä ja kumoa muffinssipelti alustalle, jolloin piirakat irtoavat. Nosta piirakat tarjoiluastialle. Voit hyvin lämmittää piirakoita ennen tarjoilua. 

Vinkki! Jos käytössäsi ei ole monitoimikonetta, voit valmistaa pohjataikinan myös nyppimällä voin, vehnäjauhot ja suolan keskenään. 

 

kinkkupiiras.jpg