kaurapuuroleip%C3%A4.jpg

Kaurapuuronjämistä syntyi kolme ihanan pehmeää leipää. Tein yhden leivän koriinkin, mutta kori ei ollut ihan leivän leivontaa varten tarkoitettu. Ei tullut ihan kunnollista korin jälkeä pintaan, mutta jauhoihin kyllä tuli. :) Leivän leivonnassa raaka-aineiden suhteet eivät ole kovinkaan tarkkoja, joten jos sinulla on jäänyt puuroa yli, voit muokata ohjetta mielesi mukaan. Siemeniä lisäämällä saisi ihanaa makua ja suutuntumaa. Jätin ne itse pois, koska pikkuiset eivät välitä niistä.

kaurapuuroleip%C3%A42.jpg

 

KAURAPUUROLEIPÄ

3 kpl

 

4 dl valmista paksuhkoa kaurapuuroa

5 dl vettä

30 g hiivaa

3 tl suolaa

1 rkl sokeria

1 dl grahamjauhoja

reilu 1 kg vehnäjauhoja

 

Jos puuro on jähtynyt, käytä kuumempaa vettä. Jos puuro on kuumaa, käytä kylmää vettä, jotta saat noin kädenlämpöisen nesteen. Liota puuro-vesiseokseen hiiva, lisää suola, sokeri, grahamjauhot ja osa vehnäjauhoista. Sekoita. Alusta vehnäjauhoilla kimmoista taikina. Anna taikinan kohota muovin alla lämpimässä n. 20 minuuttia. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle. Jaa taikina kolmeen osaan ja muovaile paloista leipiä. Leivät voi paistaa myös leipävuoissa. Voit sihdata halutessasi leipien pintaan jauhoja. Kohota leivät muovin alla lämpimässä paikassa. Minä kohotin ensimmäistä peltiä 40 minuuttia, toista siis pidempään. Paista leipiä uunin alimmalla tasolla aluksi 5 minuuttia 225 asteessa, laske sitten lämpö 200 asteeseen ja jatka paistoa n. 20 minuuttia. Heitä paiston alussa uunin pohjalle vettä. Syntyvä vesihöyry tekee kuoresta rapsakamman. Kypsä leipä kumisee, kun sen pohjaa koputtaa.

kaurapuuroleip%C3%A43.jpg