kanelik%C3%A4%C3%A4retorttu.jpg

Kääretortut eivät ole intohimoni eikä bravuurini, mutta joskus sentään innostun niitä tekemään. Muistin erään reseptin vuosien takaa, jonka olin saanut veljeni vaimolta. Se oli tämä kanelikääretorttu. Kaneli antaa mukavaa lisämakua pohjaan. Tämä on hyvää ja helppoa kahvileipää. Täytteestä jätin reseptissä olleet kaakaojauheen ja keltuaisen pois. Tein isommalle pellille (n. 41x36 cm) 1,5-kertaisena.

 

KANELIKÄÄRETORTTU

 

Pohja:

3 munaa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1/2 dl maitoa

 

Täyte:

100 g huoneenlämpöistä voita

1 1/2 dl tomusokeria

2 tl vanilijasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon varovasti sekoittaen. Lisää maito. Kaada taikina leiviinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 250 asteessa uunin keskitasolla n. 6 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

Vatkaa täytteen ainekset kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä pohjalle ja kääri tiukalle rullalle. Anna täytteen jähmettyä kylmässä ennen leikkamista.

kanelik%C3%A4%C3%A4retorttu2.jpg