hyydytetty%20voikkari2.jpg

Yritän pakkaamisen lomassa lisäillä näitä ristiäisleipomuksia. Tämä hyydytetty kinkkuvoileipäkakku on kyllä mun mieleen! Tykkäsin tästä todella paljon, ja niin kuulosti tykkäävän muutama muukin. :D Aiempi kokeiluversio löytyy täältä. Muokkasin ohjetta hieman. Lisäsin liivatetta puoli arkkia ja leipää pohjaan noin 100 g. Vaikka pohja oli paksumpaa leikata, tykkäsin leipälisästä. Myös kakun rakenne oli nyt parempi kuin aiemmin. Koristelua muutin vähän leikkausystävällisemmäksi. :)
HYYDYTETTY KINKKUVOILEIPÄKAKKU


Kakusta voi muunnella kasvisversion jättämällä kinkun kokonaan pois. Tilalle voi pilkkoa lisää kasviksia. Kakusta riittää noin 15 henkilölle muiden tarjottavien määrästä riippuen. Erikoistuotteista laktoositon ja gluteeniton.

Pohja:


n. 500 g tummaa leipää, esim real-viipaleita (tai gluteenitonta leipää)
175 g margariinia tai voita


Täyte:


4 1/2 liivatelehteä + 2 rkl maustekurkun lientä
400 g maustettua tuorejuustoa, esim. yrtti-pippuri (käytin ruohosipuli)
350 g pieniä kinkkukuutioita
3 dl pieniä maustekurkkukuutiota
2–3 dl pieniä punaisia paprikakuutiota 
1 dl persiljasilppua
3 dl vaahtoutuvaa kermaa
suolaa ja pippuria


Koristeluun:


tomaattiviipaleita
kinkkuviipaleita
oliiveja 

Leikkaa leivästä reunat pois. Hienonna leipä muruiksi esimerkiksi monitoimikoneessa tai teholeikkurilla useassa erässä. Mikäli konetta ei ole käytettävissä, voi leivän hakata muruiksi veitsellä. Sulata rasva ja sekoita leipämuruihin. Painele seos 24–26 sentin irtoreunavuokaan, jossa on leivinpaperipyörylä. Nosta kylmään siksi aikaa kun teet täytteen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5–10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto notkeaksi ja vaahdota kerma. Lisää tuorejuustoon kinkku-, kurkku- ja paprikakuutiot sekä persiljasilppu. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne kiehuvan kuumaan maustekurkun liemeen. Yhdistä hiukan jäähtynyt liivate täytteeseen. Lisää lopuksi kermavaahto. Lisämausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä yön yli. Nosta kakku vadille ja koristele.


hyydytetty%20voikkari.jpg