SL701237.jpg

Kaiken hääherkuttelun jälkeen teki mieli pitää taukoa makeasta. Tehtiin lasten kanssa kahvileiviksi herkullisia ja nopeita sämpylöitä. Lapset kyllä vaivasivat, pyörittelivät ja kaulivat omia palojaan, mutta minä pätkin pitkästä taikinatangosta palasia ja nostin pellille.

 

SÄMPYLÄT

 

7,5 dl vettä

1 pkt hiivaa

n. 3 tl suolaa

loraus leipäsiirappia

ruisrouhetta, kauraryynejä, grahamjauhoja, hiivaleipäjauhoja tms. sen verran, että voi vielä käsivispilällä helposti sekoittaa

vehnäjauhoja

n. 50 g pehmeää voita

 

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, siirappi ja ryynit/rouheet/ jauhot. Sekoita käsivispilällä sekaisin. Alusta lopuksi vehnäjauhoilla kimmoista taikina. Lisää voi kesken vaivauksen. Anna taikina levätä lämpimässä muovin alla 10-15 minuuttia. Kaada taikina pöydälle. Pyöritä siitä pitkiä tankoja ja palastele tangot esim. veitsellä tai lastalla. Nosta pellille, nostata ja paista uunissa 225 asteessa 12-15 minuuttia. Voit heittää uunin pohjalle hiukan vettä paiston alussa. Höyry parantaa sämpylöinen kuorta.