Tämä piirakka piti tehdä, jotta sain käytettyä pullista jääneen stroisselimurun. Piirakka syntyi kaapista löytyneiden raaka-aineiden pohjalta. Sanoisin, että tuli persoonallista piirakkaa. :) Pohjassa ei oikeasti ole suklaata, kaakaota kylläkin. Täytteenä on mustikoiden lisäksi vanilijakreemin ja miedon maitorahkan seosta. Piirakka oli minusta ok:ta, mutta en ihan hirveästi tykännyt kaakaon mausta pohjassa. Muutamat muut tykkäsivät piirakasta kovastikin. ;)
MUSTIKKA-VANILIJAPIIRAKKA SUKLAAPOHJALLA
(n. 23 cm irtopohjavuokaan)
Pohja:
250 g jauhoja
2 tl leivinjauhetta
20 g tummaa kaakaojauhetta
140 g pehmeää voita
140 g sokeria
1 muna
Leivinpaperoi irtopohjavuokan pohja ja reunat. Sekoita ainekset vatkaimella murumaiseksi. Painele muruseos vuoan pohjalle sekä sentti pari reunoja ylöspäin.
Täyte:
75 g vanilijakreemijauhetta + 1,25 dl vettä
100 g mietoa rahkaa
100 g mustikoita + 1 rkl sokeria + 1 rkl perunajauhoja
Vispaa vanilijakreemijauhe ja vesi sekaisin paksuksi töhnäksi. Lisää joukkoon rahka. Sekoita ja levitä täyte pohjan päälle. Sekoita mustikoihin sokeri ja perunajauho ja levitä ne täyteen päälle.
Stroisselimuru:
30 g pehmeää voita
30 g sokeria
55 g vehnäjauhoja
Sekoita ainekset vatkaimella nopeasti murumaiseksi seokseksi ja levitä täyteainesten päälle.
Paista piirakkaa 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 35-40 minuuttia. Jäähdytä ennen tarjoilua.
Kommentit