Suklaapiirakka2.jpg

Heipähei pitkästä aikaa! :) Täällä ei olla vieläkään ihan täysissä ruumiin voimissa, mutta lapsille lupaamani suklaapiirakan sain sentään tehtyä. "Lomani" ei ole varsinaisesti lomaa ollut, olen ollut sen verran heikossa kunnossa. Leipomisesta olen toki pysynyt erossa 100%:sti eikä vieläkään leipominen ole kovin houkuttava juttu, mutta ihan varmasti pikkuhiljaa silläkin rintamalla on taas piristystä luvassa. Elämässä on muutenkin nyt hieman isompia asioita käsillä, joten leipominen ei ole ensimmäisiä asioita mielessä. Hissukseen käynnistelen tätä blogivuotta...

Tämä suklaapiirakka on peruspiirakkaa, mutta meistä tosi hyvää. En ollutkaan tehnyt tätä vuosiin. Tein tämän pienempään vuokaan kuin uunipelti. Peltilliseen kannattaa suurentaa ohje neljään munaan jne.

 

SUKLAAPIIRAKKA

n.30 x 22 cm vuokaan

 

Pohja:

3 munaa

3 1/2 dl sokeria

150 g voita sulatettuna

1 1/2 dl maitoa

1 1/2 rkl kaakaota

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl vanilijasokeria

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää lastalla sekoittaen vuorotellen keskenään sekoitetut kuivat aineet sekä maito ja voisula. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunivuokalle ja paista 175 asteisen uunin keskitasossa n. 25 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

 

Kuorrute:

2 1/2 dl tomusokeria

1 rkl kaakaota

1 1/2 tl vanilijasokeria

n. 4 rkl vahvaa kylmää kahvia

60 g sulaa voita

 

Sekoita ainekset hyvin keskenään. Jos kuorrute tuntuu liian löysältä, lisää hieman tomusokeria. Jos liian paksulta, lisää tilkka kahvia. Levitä jäähtyneen piirakan päälle. Voit koristella strösseleillä, kookoshiutaleilla tms., jos haluat.

 

Suklaapiirakka.jpg