lohipiirakka.jpg

Olen jo useammalle maininnut, että minun pitäisi kunnostautua suolasrintamalla. On tullut tehtyä niitä tosi vähän, vaikka ne maistuvat kyllä superhyvin. Aloitin lohipiirakasta. Tuli kyllä tosi maukasta, mutta aika suolaista. Jätän alla olevasta reseptistä ylimääräisen suolan siis pois. Sitä ei tarvitse. Purjoa laitoin turhan vähän. Ensi kerralla enemmän.

 

LOHIPIIRAKKA

halk. 23 cm olevaan piiras- tai irtopohjavuokaan

 

Pohja:

1 3/4 dl vehnäjauhoja

1 dl kauraryynejä

1/4 tl suolaa

1 tl leivinjauhetta

50 g sulaa voita

1 dl maitoa

 

Sekoita kuivat ainekset kulhossa. LIsää sula voi ja maito. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin sormin piiras- tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

 

Täyte:

n. 20 cm purjoa tai enemmän

(sipulia voi myös käyttää)

tilkka öljyä

200 - 250 g kylmäsavulohta viipaleina

1 dl juustoraastetta

2 dl kevytkermaa

3 munaa

1 tl kuivattua tilliä

3/4 tl mustapippurirouhetta

 

Halkaise ja huuhdo purjo. Kuullota se kuumalla pannulla öljytilkassa niin, että se pehmenee. Levitä purjot pohjataikinan päälle. Pilko lohiviipaleita vielä pienemmiksi paljoiksi ja levitä ne purjon päälle. Ripottele juustoraaste lohen päälle. Sekoita munat, kerma ja mausteet ja kaada seos vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

lohipiirakka3.jpg