siemenleip%C3%A4-normal.jpg

Raejuustolimppulinja jatkuu. Hieman riisutumpi versio kuin edellinen, jossa oli vielä luumuja mukana. Raastoin tähän myös muutaman pikku perunan mukaan, mutta sitä ei kannata tehdä. Turhaa pehmentää muuten ihanan rapsakkaa leipää.

 

RAEJUUSTOSIEMENLIMPPU

1 leipä

 

5 dl vehnäjauhoja

2 dl täysjyväspelttijauhoja

2 1/2 dl pellavan-, auringonkukan-, seesamin- ja kurpitsansiemeniä

2 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl suolaa

2 dl raejuustoa

3 dl vettä

1/2 dl rypsiöljyä

 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen, n. 1 1/2 litran kokoinen vuoka. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Sekoita joukkoon raejuusto, vesi ja rypsiöljy. Kaada tahmea taikina vuokaan. Paista leipää uunin alaosassa noin 60 minuuttia. Peitä tarpeen tullen leipä viimeiseksi 10 minuutiksi foliolla. Kumoa leipä, ja anna sen jäähtyä liinan alla.

siemenleip%C3%A42-normal.jpg

Ja täällä pikkuapulainen vääntää taikinaa. :)

siemenleip%C3%A43-normal.jpg