- Leipäkuukausi -
Leipäkuukausi on käynnistetty. Tämä on ihanan pehmeää rieskaa. Tein vain kolme kappaletta. Se määrä onkin erittäin näppärää tehdä. Toki pitkäksi aikaa iloa niistä ei riitä, kun ne syödään samantien. Lapset tykkäsi kovasti. Ohje on kouluajoilta.
OHRAINEN PERUNARIESKA
3 kpl
Taikina:
5 dl kuumaa maitoa
100 g perunahiutaleita
130 g ohrajauhoja
55 g vehnäjauhoja
9 g suolaa
Sekoita perunahiutaleet kuumaan maitoon. Lisää loput ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa. Jaa taikina kolmeen osaan. Kauli tai taputtele niistä pyöreitä, litteitä rieskoja. Pistele rieskat hyvin haarukalla tai muulla vastaavalla. Paista pellillä 280 asteessa uunin yläosassa 5-7 minuuttia, kunnes rieskaan ilmaantuu ruskeita täpliä.
Tein itse rieskat suoraan leivinpaperin päälle, leikkelin ylimääräiset paperin reunat pois, jottei paperi kärvenny turhaan uunissa. Kuumensin pellin ensin uunissa ja nostin vain leivinpaperin rieskoineen pellille. Ja paistoin rieskan kerrallaan. Joskus olen paistanut myös ilman leivinpaperia, mutta silloin tarvitsee pelekan/leipälapion.
Kommentit