SL706355-normal.jpg

Papalle veimme viikonloppuna kiitokseksi kaikesta auttamisesta tätä unelmien sacheria. Ohje on Raision Sunnuntain. Tämä ei ole aito sacher, sellainen niinkuin olen sacherin oppinut tietämään, mutta sinnepäin. Minulle tuottaa aina vaikeuksia onnistua näissä suklaakuorrutteissa. Ei ole oikein rutiinia päässyt syntymään. Mutta onneksi taaskin maku on pääasia. :P Tuli tehtyä kakku myös turhan leveään vuokaan, joten aprikoosimarmeladivälejä en laittanut kuin yhden. Kostutin kahvilla ohjeesta poiketen.

 

UNELMIEN SACHER

 

150 g taloussuklaata

150 g margariinia (käytin voita)

1 dl sokeria

5 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

1 tl vanilijasokeria

1 tl leivinjauhetta

5 valkuaista

½ dl sokeria

 

Kostutus:

1 ½ dl omenamehua

 

Täyte:

3 dl aprikoosimarmeladia tai -sosetta

 

Kuorrutus:

150 g taloussuklaata

100 g margariinia (käytin voita)

 

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota pyöreä, tasapohjainen kakkuvuoka ( 2 l ). Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa, lisää margariini ja sekoita kunnes se sulaa. Anna seoksen jäähtyä haaleaksi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot, vaniliinisokeri, leivinjauhe sekä jäähtynyt margariini-suklaaseos. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasossa noin 50-60 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ennen kumoamista. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta kakkulevyt mehulla. Täytä kakku aprikoosimarmeladilla ja levitä lopuksi ohut kerros marmeladia myös kakun pintaan. Sulata kuorrutusta varten suklaa mikrossa tai hitaasti kattilassa vesihauteessa. Lisää margariini pieninä nokareina. Sekoita kunnes margariini on sulanut. Kaada hieman jäähtynyt suklaakuorrutus kakun pinnalle ja reunoille.
Kakku säilyy hyvin ja on parhaimmillaan valmistusta seuraavana päivänä.

 

           unelmien%20sacher-normal.jpg