SL705756-normal.jpg

Pikkuveli ja veljenpoika saatiin kylään perinteisellä pitsalla ja "jollain herkulla" (vitsi). ;) Ei ollut liian iso toive, kun noita edellisen postauksen leivoksia olin juuri tehnyt. Viikot kun lasten kanssa yksin joudun toistaiseksi huusholleeraamaan, seuran ja avun takia olisin tehnyt vaikka vähän enemmänkin. :)

PITSA

 

Taikina:
(Ohje on vanhan kotitalouskirjan ohje, jota sovellan tarpeen ja tilanteen mukaan)

3 dl lämmintä vettä

1 pkt hiivaa

1 1/2 tl suolaa

7 rkl rypsiöljyä

vehnäjauhoja sopivasti, että ei tartu käteen (n.7-8 dl)

1. Ainekset sekoitetaan taikinaksi. Ei tarvi vaivata pitkään kuten hiivataikinoita yleensä.

2. Kaulitaan tai painetaan kämmenellä pellille leivinpaperin päälle nousemaan täytteen teon ajaksi.

 

Täyte:

400 g jauhelihaa

1 purkki tonnikalaa

1 purkki ananaspaloja

sipulia ja mausteita maun mukaan

(itse käytin mausteena jauhelihamaustetta)

juustoraastetta

ketsuppia

1. Paistetaan jauheliha sipulin kera ja maustetaan.

2. Levitetään ketsuppia pitsapohjalle ja levitetään täytteet sekä juustoraastetta päälle.

3. Paistetaan 250-asteisessa uunissa n. 15 min.