Pikkuveli ja veljenpoika saatiin kylään perinteisellä pitsalla ja "jollain herkulla" (vitsi). ;) Ei ollut liian iso toive, kun noita edellisen postauksen leivoksia olin juuri tehnyt. Viikot kun lasten kanssa yksin joudun toistaiseksi huusholleeraamaan, seuran ja avun takia olisin tehnyt vaikka vähän enemmänkin. :)
PITSA
Taikina:
(Ohje on vanhan kotitalouskirjan ohje, jota sovellan tarpeen ja tilanteen mukaan)
3 dl lämmintä vettä
1 pkt hiivaa
1 1/2 tl suolaa
7 rkl rypsiöljyä
vehnäjauhoja sopivasti, että ei tartu käteen (n.7-8 dl)
1. Ainekset sekoitetaan taikinaksi. Ei tarvi vaivata pitkään kuten hiivataikinoita yleensä.
2. Kaulitaan tai painetaan kämmenellä pellille leivinpaperin päälle nousemaan täytteen teon ajaksi.
Täyte:
400 g jauhelihaa
1 purkki tonnikalaa
1 purkki ananaspaloja
sipulia ja mausteita maun mukaan
(itse käytin mausteena jauhelihamaustetta)
juustoraastetta
ketsuppia
1. Paistetaan jauheliha sipulin kera ja maustetaan.
2. Levitetään ketsuppia pitsapohjalle ja levitetään täytteet sekä juustoraastetta päälle.
3. Paistetaan 250-asteisessa uunissa n. 15 min.
Kommentit