SL705780-normal.jpg

Mikä kumma minuun on iskenyt kun jo neljännen kääretorttupohjan tein lyhyen ajan sisällä?! Oon aina inhonnu kääretorttujen tekoa. :) Huomasin yhtäkkiä, että kääretorttu on tosi näppärä pyöräyttää, jos haluaa jotain vähän pullasta poikkeavaa tai jos pullat on lopussa. ;) Mieli teki mansikan ja limen yhdistelmää, mutta kun ei juuri sattunut tuoreita mansikoita olemaan, tein limetäytteen ja ripottelin miehen juuri poimimia mustikoita päälle. Mustikka on minusta kylläkin turhan mieto maku limen kanssa. Tortun kääriminenkin meni vähän niin ja näin. Ei oikein ajatuksen kanssa. :)

 

LIMEKÄÄRETORTTU

 

Pohja:

4 munaa

1 1/2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sihdin läpi keskenään sekoitetut jauhot ja sekoita varovasti. Paista leivinpaperoidulla uunipellillä 225 asteessa 8 - 10 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja jäähdytä.

 

Täyte:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1/2 - 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
3 dl maitoa
2 rkl maissi- tai perunajauhoja
2 dl vispikermaa

Sekoita aineet kattilassa vispikermaa lukuunottamatta. Kuumenna koko ajan sekoittaen ja kiehauta. Jäähdytä kiisseli. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää jäähtyneeseen kiisseliin.

Levitä täyte kääretorttupohjan päälle. Halutessasi ripottele päälle tuoreita marjoja. Kääri torttu rullalle.