SL705398-normal.jpg

Ehdinpäs vielä testailemaan perunarieskaa. Rieskahan on aina hyvää, nams! Mikä onkaan parasta rieskaa? Itse tykkään nykyään eniten kaurarieskasta, mutta myös ohra- ja perunarieskat ovat ihania. Yhteen kummallisuuteen olen törmännyt nykyisellä asuinpaikkakunnallani: kaupassa myydään rieskana pulleaa hiivaleivän tyyppistä leipää. Ei ei! Vaikka tosi hyvää leipää olikin. Mutta rieskan kuuluu olla ohutta. ;D

Näiden ohje on Ristiäisistä rääppiäisiin -vihkosesta.

 

PERUNARIESKA

(12 suurta rieskaa)

 

320 g perunasosejauhetta

2,4 l vettä

n. 4 tl suolaa

6 kananmunaa

n. 12 dl vehnäjauhoja

n. 12 dl ohrajauhoja

 

Kiehauta 1,8 litraa vettä ja sekoita siihen perunasosejauhe. Lisää loput vedestä kylmänä. (Jäähdyttelin tässä vaiheessa noin kädenlämpöiseksi.) Lisää suola ja kananmunat. Lisää jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi. Muotoile taikinasta suoraan leivinpaperille 12 suurta rieskaa. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. (Minun piti paistaa 15-20 minuuttia.)