heart HYVÄÄ JA ONNELLISTA JUHANNUSTA KAIKILLE! heart

Meillä herkutellaan tällä suklaakakulla näinä päivinä. Ohje on Maria Öhrnin kirjasta Herkulliset täytekakut. Todella suussasulava herkku, mutta ehkä ensi kerralla koetan hiukan muokata ohjetta.

MAAPÄHKINÄPOHJAINEN MAITOSUKLAATRYFFELIKAKKU

Pohja:

1 dl vaaleaa siirappia
250 g maapähkinävoita
6 dl aamiaishiutaleita, esim. maissihiutaleita

Tryffeliseos:

450 g maitosuklaata
1 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl maitoa

Vuoraa (halk. 22-24 cm) irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Kiehauta kattilassa siirappi ja sekoita siihen maapahkinävoi. Lämmitä seosta varovasti niin, että maapähkinävoi sulaa, muttei kiehu. Ota kattila kuumalta levyltä ja lisää aamiaishiutaleet. Sekoita niin, että hiutaleet murenevat hiukan ja sekoittuvat täysin maapähkinäseokseen. Painele seos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle.

Hienonna maitosuklaa melko hienoksi ja kaada kulhoon. Kiehauta kerma ja maito ja kaada kuuma liemi suklaarouheen päälle. (Tein kattilassa koko homman.) Sekoita suklaaseos tasaiseksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa (sekoitin käsin, tulee vähemmän ilmakuplia). Kaada sileä seos vuokaan torttupohjan päälle. Jäähdytä torttua jääkaapissa mieluiten yön yli.
Irrota torttu terävällä veitsellä auttaen vuoan reunoista ja nauti! smiley

yes