Pääsiäisen kahvipöytään kuuluu ehdottomasti rahkapullat. Tein kahdenlaisella täytteellä. Toisiin laitoin koristeeksi persikkasiivun ja toiset ovat perinteisiä rusina-rahkapullia. Päälle ripsauttelin stroisselia.
RAHKAPULLAT
6 dl pullataikina
(tulee n. 40 60-65g raakapainoista pullaa,
täytteet yhteensä riittävät sopivasti tälle määrälle)
Rusina-rahkatäyte:
200 g maitorahkaa
0,8 dl maitoa
0,6 dl sokeria
2 munaa
½ dl rusinoita
½ sitruunan mehu
20 g vanilijakreemijauhetta
Sekoitetaan hyvin esim. vatkaimella.
Vanilija-rahkatäyte:
250 g maitorahkaa
40 g vanilijakreemijauhetta
2 munaa
80 g sokeria
55 g sulatettua voita
Kaikki aineet sekoitetaan.
Paistoin pullat n. 220 asteessa.
Kommentit